Site voor Koningslied online

Vanochtend zijn de website voor het Koningslied en de bijbehorende app online gegaan: hetofficiëlekoningslied.nl. Tot woensdag 12 april kan iedereen een tekst inleveren voor het lied, in maximaal 140 tekens. Veel mensen hebben dat al  gedaan. Op de site wordt mensen gevraagd ook  foto’s in te sturen waarop ze met hun hand een W-teken maken: dat staat voor ‘Wij’ en voor koning Willem-Alexander. De foto’s worden gebruikt voor een videoclip van het Koningslied.  De bedoeling is dat heel Nederland op 30 april het lied ‘s avonds om 19.30 uur gaat meezingen.

Inmiddels zijn de schrijvers van het lied ook bekend: Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Dekkers helpen John Ewbank met de tekst van het lied. Dat maakte Radio 2 bekend; de radiozender zendt sinds vandaag op werkdagen driemaal per dag het Oranjejournaal uit. Dan vindt in de Rotterdamse Ahoy het Koningsconcert Samen voor Oranje plaats, waar de uitvoering van het Koningslied het hoogtepunt moet worden. Componist John Ewbank gaat de ingestuurde teksten tot een lied bewerken. Het resultaat wordt op maandag 22 april als clip gelanceerd; op 26 april volgt de release van de single.

Lees ook:Radio 2 brengt dagelijks Oranjejournaal
Lees ook:Artiesten Koningsconcert Ahoy bekendgemaakt
Lees ook:Ewbank schrapt Koningslied
Lees ook:Ruim 3300 inzendingen voor Koningslied
Lees ook:Koningslied in première gegaan

Eén reactie op “Site voor Koningslied online

 1. Hans

  Tenenkrommend liedje.

  Wanneer dit de kwaliteit is van ,,onze tekstschrijvers,, dan staat ons nog meer ellende te wachten.

  Het beste is dat de componisten en de 4 tekstschrijvers terug gaan naar Ibiza en daar blijven.

  De ,,bekende nederlanders,,die hier aan meedoen adviseer ik mee te gaan.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.