Fototentoonstelling ‘Modern koningshuis’ in paleis Soestdijk

In Paleis Soestdijk opent vrijdag 12 april de tentoonstelling ’Modern koningshuis‘: een fototentoonstelling over de volgende generatie van het Koninklijk Huis door – volgens de aankondiging – ‘een van de bekendste en beste fotografen uit de Nederlandse fotojournalistiek’: Robin Utrecht. Als professioneel fotograaf in dienst van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) volgt hij het koningshuis ruim 10 jaar. Als een van de weinigen maf hij ‘net een stapje dichterbij’ de koninklijke familie komen dan andere fotografen. Hij weet ‘op een creatieve, bijna abstracte manier, beelden van de koninklijke familie te vangen’, aldus de aankondiging. ‘Utrecht brengt met respect en met oog voor de koninklijke personages de koninklijke familie in beeld en tegelijkertijd houdt hij afstand.’

De expositie toont moderne, humoristische en bijzondere foto’s door de lens van Utrecht, in een paleis waar de afgelopen 200 jaar meerdere Nederlandse vorsten woonden. De foto’s zijn te zien tot en met 30 juni. Het paleis is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag.   Robin Utrecht (1974) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en won in zijn carrière veel prijzen. In 2002 beleefde hij zijn doorbraak, toen hij werd verkozen tot fotojournalist van het jaar, met de beste Europese politiek foto van het jaar; zijn foto van de doodgeschoten politicus Pim Fortuyn.

Lees ook:Paastip: fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ in Beurs berlage
Lees ook:Hoogste brievenbus van het land voor Oranjes
Lees ook:Drukke agenda Koninklijk Huis tot en met 30 april
Lees ook:Oranjetocht – wandelen langs koninklijke plekken in Amsterdam
Lees ook:Veel republikeinen erbij door troonswisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.