Rutte geeft officiële Vlaginstructie 30 april

Premier Rutte heeft na overleg met de ministerraad besloten om op 30 april een bijzondere vlaginstructie te geven, die geldt voor alle gebouwen van de Rijksoverheid. Gemeenten en provincies wordt verzocht het voor beeld te volgen. Tot zonsondergang hangt de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit. Burgers mogen zelf weten of ze eraan meedoen, als ze de vlag na zonsondergang maar wel binnenhalen.  Voor gebruikers van social media is een digitale vlag gemaakt (zie afbeelding).

De vlag is het symbool van de eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk de Nederlanden. Op verschillende moment op de dag zullen de klokken beieren: na het tekenen van de akte van abdicatie door de Koningin en na de afkondiging van de inhuldiging van de Koning. Na de plechtigheid in de Nieuwe Kerk gaat de voorzitter van de vergadering (de inhuldiging is een bijzondere zitting van de Staten Generaal: een ‘openbare verenigde vergadering van de Eerste en de Tweede Kamer) naar buiten en roept dat  Koning is ingehuldigd.

Lees ook:Nederland heeft een nieuwe Koning
Lees ook:Prinselijk paar geeft startsein Koningsspelen in Enschede
Lees ook:Troonswisseling op 30 april: het officiële programma
Lees ook:BN’ers verdringen elkaar om koningslied
Lees ook:Het programma voor de Koningsvaart op 30 april is rond

2 reacties op “Rutte geeft officiële Vlaginstructie 30 april

  1. Jan

    De digitale vlag heb ik voor mijn Twitter account gedownload. Tot mijn verbazing is deze meteen aan mijn profielfoto toegevoegd. Hiermee moet ik toch wachten tot 30 april? Hoe haal ik deze weg tot die tijd?

      /  
  2. Erik Feenstra

    Oeps, geen idee … Maar ach, het is sowieso al bijna 30 april!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.