Republikeinen willen balkenendenorm voor koning

Willem-Alexander gaat 825.000 euro per jaar verdienen vanaf het moment dat hij koning is, hetzelfde salaris als koningin Beatrix. Republikeinen vinden dat ‘exorbitant’ hoog en vinden de balkenendenorm (150.000 euro) meer dan voldoende. Het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) wil dat de Tweede Kamer tot een salarisverlaging besluit en start daarom met een burgerinitiatief: dinsdag staat een petitie online. Als veertigduizend mensen de petitie ondertekenen, moet de Kamer het onderwerp op de agenda zetten.

De NRG ergert zich aan het hoge salaris, waarover de vorst ook nog eens geen belasting hoeft te betalen. De Amerikaanse president verdient volgens het NRG 400.000 dollar per jaar, de Spaanse koning 150.000 en de Duitse bondspresident 199.000 euro. Bovendien betalen zij gewoon belasting. Eerder deed het NRG een oproep om op 30 april in het wit rond te lopen, en vooral niet in oranje.

Lees ook:Nederlandse monarchie over twintig jaar ter ziele
Lees ook:Zestien Kamerleden beloven niets op 30 april
Lees ook:Run op schermen voor 30 april
Lees ook:Liever Koningsdag op 30 april
Lees ook:Holland fietst voor Beatrix

Eén reactie op “Republikeinen willen balkenendenorm voor koning

  1. A.Bouman

    Een matige voetballer verdient al meer,waar praten we over.Als we over salarissen praten,kijk dan naar Paul de leeuw ,Roger.v.Boxel.van nieuwenhuizen van de wereld draaid door,en Pauwen en Witteman.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.